Tre knep för att få bilen ren

När man köper ny bil så blänker den som en pärla i solsken. Redan efter ganska kort tid börjar glansen mattas av och innan man vet ordet av har man en bil som nästan ser mattlackerad ut med smuts mellan de olika plåtdetaljerna. Men det går att få bilen ren igen, och lika skinande blank som när den rullade ut från bilhandlaren. Vi ger dig några av våra bästa tips. 

1. Handtvätta bilen

Att köra in i en biltvätt kan kännas lockande för det är enkelt, men resultatet blir alltid bäst om du istället tvättar din bil för hand. Använd alltid rena svampar och tvättdukar och byt ut dem ofta för att minimera risken för små repor från grus och smutspartiklar som fastnat på bilen. 

Tips: Hos Bergers rekond får du alltid ett perfekt resultat om du inte vill tvätta bilen själv!

2. Ta det lugnt med högtryckstvätten

En högtryckstvätt är fantastiskt bra när det gäller att få bort smuts under bilen och under skärmarna. Även de synliga ytorna kan tvättas av med högtryckstvätt. Tänk dock på att inte använda det tuffaste munstycket, och om det går att sänka trycket en aning så gör gärna det. Lacken på bilen ska klara av det, men skulle det finnas en millimeters spricka kan hela sjok med lack släppa. 

3. Torka bilen

Många väljer att låta bilen soltorka efter en tvätt och det är helt OK om man inte bryr sig om vattenfläckar. Droppar som får torka långsamt kommer att lämna märken på lacken, och det syns direkt i solsken. Torka av bilen efter tvätten med trassel eller ett sämskskinn. 

22 jun 2021