Ska du satsa på nya vinterdäck?

Det kan vara läge att börja fundera över vinterdäck redan nu, även om vi bara är inne i augusti. I alla fall om det är så att du kanske ska köpa nya. Du kan kontrollera de du har nu, om de ser bra ut, har rätt mönsterdjup med mera. Om de börjar bli slitna, så kan det kanske vara dags att köpa nya. Om du köper dubbdäck, så får de sättas på 1 oktober och sitta på fram till 15 april. Andra vinterdäck så är det perioden 1 december till 31 mars som gäller. När det gäller däckbyte i Uppsala, så kan du med fördel göra det hos en bra däckverkstad. 

Hur ser dina vinterdäck ut?

Du kanske har dina vinterdäck i garaget? Det är bra att gå ut och kolla över dem. Så att du får använda dem igen, eller om det är så att det måste köpas nya. Vinterdäck måste ha mönsterdjup på minst 3 mm. Om de är dubbade, kolla så att dubben sitter kvar och att inte allt för många har trillat ut. 

Om du behöver köpa nya däck

Om det är så att dina vinterdäck du har idag inte håller måttet, så är det bra att satsa på nya. Du vill ju vara säker på vägen, eller hur? Köp inte allt för billiga däck, det är inte läge att vara så att säga dumsnål när du ska köpa nya däck. För en säker och bra körning på vintervägarna, se till att  satsa på lite dyrare och mer kvalitetsmässiga däck.

22 Aug 2020