För dig som vill ha garage

Funderar du på att bygga till ett garage hemma, eller har du redan ett som du vill modernisera? Då ska du kolla hit. Vi tipsar om saker du bör tänka på innan du renoverar eller bygger nytt. 

Mer än förvaring

Ett garage idag är mycket mer än bara förvaring av fordon och verktyg. Det är en plats där man både städar bilen, lagar den, byter däck och för vissa är garaget den plats man hänger med sina vänner till helgen. För att ditt garage ska bli den plats du vill spendera tid i och inte bara en plats där du förvarar bilen så finns det några saker du "måste" ha, eller "villhöver"!

  • Värme för att slippa frysa på vintern
  • AC för att slippa värmeslag på sommaren
  • Ölkyl för att svalka strupen
  • Musikanläggning
  • Moderna verktyg

Listan kan göras betydligt längre än så! Det du verkligen behöver är el, och med elektriker i Arboga kan du få hjälp att både bedöma ditt behov och utföra eljobbet snabbt och säkert. 

Behövs tre-fas?

Många moderna maskiner är gjorda för vanliga kontakter medan äldre utrustning ofta kräver trefas. Ska du installera en laddbox till elbilen kommer du behöva 3x16 ampere vilket innebär tre-fas. Men detta är något du alltid ska rådfråga en elektriker om. Börja med att lista de saker du vill ha i ditt garage så kan de sedan använda din lista för att beräkna rätt elinstallation.

21 Sep 2021