Vad skyddar lacken på bilen bäst?

För att skydda bilens lack så kan man göra på lite olika sätt. Det går att använda sig av vax samt lackkförsegling, eller glansförsegling som det även heter. En del tror att det är själva vaxet som ger glans till bilen, men så är det inte. Det som är avgörande för glansen är förarbetet på bilen. Det beror därmed på hur väl du djuprengjort lacken, fått bort gamla, döda pigment från lacken, hur väl du har polerat upp den och så vidare. Så före du använder vax och glansförsegling är det bra att tvätta, rengöra och polera din bil. 

Vaxning och lackförsegling

En del tror att man ska göra antingen eller, att vaxa eller att lackförsegla. Men det bästa alternativet är att göra båda delarna faktiskt. Det du gör då är att först lägga på en bra lackförsegling för att därefter lägga på ett bra vax utanpå det. Det gör då att lacken på bilen får ett långvarigt skydd. Vaxet försvinner ju allt eftersom. Ofta mellan sex till åtta veckor, men lacken kommer inte att lida även om du glömmer att lägga ett nytt lager vax. Den är ju fortsatt skyddad av glansförseglingen som du har under vaxet.

Gör rent hela din bil

Det kan vara smart att lämna in din bil för en helrekond, på ett sådant företag som sysslar med det. Du får då en ren bil, på utsidan så väl som insidan samt att de även kan hjälpa dig med vaxning och glansförsegling.

13 Apr 2021