Bästa hjulen till barnet

Här gillar vi fordon i allmänhet och bilar i synnerhet. Det är en märklig fascination vi har till allt som rullar. Det märker man inte minst när man får barn och går all in för att hitta den asbolut bästa barnvagnen. Allt annat känns ganska ointressant - förutom barnet självt förstås men det säger ju sig självt - men vagnen! Den har ju hjul! Vilka kläder barnet ska ha på sig, vilken typ av flaska den ska dricka ur och vilka lakan som bäst passar in i barnrummet känns som ganska... långtråkiga beslut att fatta, men när det gäller barnvagnen och i viss mån kanske också bilbarnstolen (för den ska ju sitta i bilen!) så vill man verkligen vara delaktig.

Barnvagnsspecialist

Pyret o Snäckan är en onlinebutik som specialiserat sig på just barnvagnar och bilbarnstolar och en av få butiker man gärna spenderar ganska lång tid på med att jämföra olika barnvagnars utseende, funktioner och finesser. Personligen tycker jag att barnvagnar från Crescent och Britax har de mest intressanta modellerna. Crescent har en massa, väldigt olika modeller att välja mellan - allt från cool Retro till sportig Marathon. Man gör nog smartast i att utgå från var man ska köra barnvagnen mest, alltså vilket underlag, samt om man måste ha en liten barnvagn som ska få plats i ett tajt bagageutrymme eller en liten hiss. Sånt är trist att inse för sent så att säga.

Crescent är snyggast

Britax barnvagnsmodeller är lite mer enhetliga men de är smidiga och neutrala i sin estetik. Det finns gott om hypade Bugaboo också, men de är lite för "trendiga" för min smak. Hade jag köpt en barnvagn idag hade det nog blivit en Crescent Marathon med stora lufthjul.

20 Aug 2016