Framtidens transportsystem

Har man ett genuint intresse för bilar så har man i regel ett intresse för allt som rör motorer, transport och trafik. Det finns en transportfirma här i Sverige, närmare bestämt med Göteborg som utgångspunkt, som sticker ut ur mängden och som verkligen förtjänar lite extra uppmärksamhet. Denna transportörs transportkoncept är något utöver det vanliga eftersom det sätter ett viktigt miljötänk på sin transportverksamhet. Cargospace24 heter verksamheten och vi tror att detta transportbolag ligger som prototyp för framtidens körjournal.

Kollektivtrafikens fördelar

Kollektivtrafik är ett väletablerat koncept sedan decennier, för att inte säga ett helt sekel, tillbaka. Varför ska människor som ska resa precis samma väg, vid precis samma tid, resa i olika fordon? Det tar upp onödigt med plats i trafiken, det försämrar miljön och det kostar individen mycket mer pengar. Med kollektivtrafik får fler människor smidigare resväg till lägre priser - och de farliga koldioxidutsläppen minskar. Det är logiskt - och det fungerar.

Kollektivtrafik för gods

Varför inte applicera samma tänk på transport av varor och gods? Det är ju verkligen på tiden, och det är just detta som CargoSpace24 har gjort! Alla som kör lastbil i Europa, samt alla som har för vana att skicka försändelser med olika transportbolag, skapar en profil hos CargoSpace24 - det är en enkel process. Därefter kan man logga in på hemsidan och i realtid se både vilka lastbilar som cirkulerar, deras exakta position och vilken laststatus den har. Lasbilschaufförer kan i sin tur hålla koll på om det finns laster att hämta i det närområde de befinner sig - eller längs den väg de ska köra, och på enkelt vis kontakta transportkunden om något passar ens rutt.

Det är enkelt, miljövänligt och modernt - framtidens transportsystem helt enkelt!

14 Apr 2016