Köpa begagnad bil - går det att fynda?

Det finns mycket att tänka på för att fynda när du ska köpa en begagnad bil. Du kanske funderar på om det går att pruta. Eller vill veta när det är dags att slå till? Sen, hur kan det komma sig att bilar av samma årsmodell som annonseras är så olika? På en motorblogg som denna så finns det så klart tips att tillgå!

Så vad ska du tänka på när det är dags att köpa en begagnad bil? Fortsätt läsa så får du några tips.

Saker att tänka på när du ska köpa begagnat

Det är en god idé att läsa på. Kontrollera bilmodellens eventuella fel och brister. Läs om detta i olika bilmagasin och på olika forum för bilägare. Det är aldrig fel att vara påläst om den modell du är intresserad av att köpa.

När du har bra information om en bilmodell, då kan du pruta. Du bör påpeka om det finns fel eller brister och det kan få ner priset på bilen.

Läs även på om modellbyten, såna sker ofta under ett kalenderår vilket betyder att två bilar med som annonseras ut med samma årsmodell kan vara två helt olika bilar.

Kolla hos bilhandlare med inbyten. Ofta så fokuserar de på sin nybilsförsäljning under våren och försökt få i väg så många nya bilar som möjligt före skattehöjningen. De vill då bli av med sina inbytesbilar och det kan göra att det går att pruta på dessa!

Om du ska ha en vinterbil, köp den på sommaren. Är det en typisk sommarbil du ska ha? Då köper du den på vintern. Det blir bättre priser att handla när det inte är så att säga säsong för den.

 

 

27 Aug 2018