Måste man ta referens på bilverkstäder?

Har du en bil som behöver repareras? Då letar du kanske med ljus och lykta efter en bra och billig bilreparatör? De brukar inte gå att kombinera. De billiga är sällan de duktiga, fast allra värst är väl de som är dyra OCH dåliga. Många tror att man måste besöka en auktoriserad bilverkstad för att man ska kunna använda sin bilförsäkring, men det är inte så, enligt en blogg om logistik.

Detta bör du tänka på när du väljer bilverkstad

För att underlätta för dig som bilägare har Konsumentverket (som är en statlig myndighet) arbetat fram några regler och villkor för bilverkstäderna, som bygger på konsumenttjänstlagen. Kolla att du anlitar en verkstad som åtagit sig att följa deras villkor. Om du undrar över något kan du ta kontakt med Konsumentverket via telefon eller mail.

Kolla att bilverkstaden har rätt reservdelar

Du behöver alltså inte kolla referenser på en bilverkstad. Har du sett till att bilverkstaden följer de regler som Konsumentverket har satt är det fritt fram. Men du bör också kontrollera också att de använder sig av godkända reservdelar. Be om ordentliga prisuppgifter i förhand, inklusive felsökningskostnad. Det måste framgå om priset är fast eller om kan komma att ändras när du väl ska betala. Be att teknikerna kontaktar dig om nya fel påträffas och om kostnaderna blir högre än det du väntat dig. Lycka till!

3 Oct 2017