Musik och mat

Mat är något många musiker älskar att roa sig med. Antingen för att äta, eller för att själva laga den! När det gäller mat, så är det bara fantasin som sätter gränser och, ja förvisso råvaror och det man har att laga med. Det bästa är att se till att man har ett kök med bra produkter för det gör att även maten kommer att bli bra. Något jag själv brukar göra, är att beställa saker hos Culina.se. Senaste inköpet var en gjutjärnsgryta som jag bara älskar. Den är perfekt till alla sorters rätter egentligen! Culina har flera olika varianter av dessa grytor, så som:

  • Ronneby bruk gryta- flera former och storlekar
  • Skeppshult gryta – flera former och storlekar
  • Stekgrytor
  • Startset med gryta och stekpanna i gjutjärn

Sätt piff på maten

Ser man på matlagningsprogram som pratar de ofta om vikten av att krydda maten. Att rätt mängd salt och peppar och andra kryddor gör att maten smakar ännu bättre. Man kan köpa en pepparkvarn från culina.se för alla sorters peppar. Se till att du köper en till svartpeppar, en till vitpeppar, en till rosépeppar osv. då man inte ska blanda i en och samma kvarn.

Jag själv har pepparkvarnar och kryddkvarnar från Culina och de är superbra. Själva pepparkvarnarna har smarta malverk och det går att ställa in dem så att man kan välja mellan grov och fint malen peppar. Så satsa på ett par kvarnar du med och piffa till maten.

19 Jul 2017